Woont u in het buitenland en wilt u toch stemmen op 22 mei?

Source: W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, published on Wednesday, January 29 2014, 3:02.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Nieuws Wim van de Camp

Wie mag stemmen vanuit het buitenland?

(Bron: www.verkiezingen2014.nl)

Bent u Nederlander en 18 jaar of ouder? Dan kunt u stemmen voor de verkiezing voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement op 22 mei 2014. U mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

  • Heeft u een vaste woonplaats in Aruba, Curaçao of Sint Maarten en bent u niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, in Bonaire, Sint Eustatius of Saba?
    • U kunt aan de verkiezingen deelnemen door u te registreren bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Aruba, Curaçao, respectievelijk Sint Maarten. Uw registratieformulier moet uiterlijk 10 april 2014 zijn ontvangen.
    • U kunt op het registratieformulier invullen of u uw stem wilt uitbrengen per brief, bij volmacht of door zelf in Nederland (waaronder Bonaire, Sint Eustatius en Saba) uw stem uit te brengen.
  • Heeft u een vaste woonplaats elders in het buitenland en bent u niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, in Bonaire, Sint Eustatius of Saba?
  • Bent u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente, in Bonaire, Sint Eustatius of Saba en bent u op de dag van de verkiezingen in het buitenland (bijvoorbeeld voor werk of vakantie)?
    • U kunt bij de gemeente of openbaar lichaam waar u staat ingeschreven een verzoek indienen om per brief te stemmen vanuit het buitenland. U kunt ook iemand in Nederland, Bonaire, Sint Eustatius en Saba voor u laten stemmen.