Europese hoofdprijs voor Nederlandse jonge boeren

Source: E.M.R. (Esther) de Lange i, published on Wednesday, January 29 2014, 15:18.
rsz_1img_3512
Bron: Blog Esther de Lange

Het Nederlandse project “Het Eetcafé” heeft de hoofdprijs gewonnen op het Europese jonge boerencongres. De door CDA-Europarlementariër Esther de Lange en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) voorgedragen Nederlandse inzending werd vandaag in het Europees Parlement uitgeroepen als beste project.

Esther de Lange: “We mogen veel vaker laten merken hoe trots we zijn op onze jonge agrarische ondernemers. Dit is een prachtig project van eigen bodem. Veel jonge boeren in Europa kunnen leren van de manier waarop Het Eetcafé boeren en burgers bij elkaar brengt en de discussie over voedsel en de productie van onze dagelijkse boterham op gang brengt”.

Het Eetcafé is een on- en offline hangout voor boer en burger. Met Het Eetcafé brengen de Youth Food Movement (YFM) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) boeren en burgers samen. Om elkaar te leren kennen, vragen te stellen, kritisch te zijn en discussie te voeren, omdat voedsel verbindt.

Inge Rameijer, die het project samen met Eric Pelleboer namens het NAJK presenteerde: “We zijn erg vereerd met deze prijs. Het is een belangrijk signaal dat ook in de Europese Unie de belangen van consumenten en die van boeren een stem hebben in de discussie over ons voedsel. We hebben vandaag veel enthousiaste reacties gekregen van collega´s uit andere landen.”

 
rsz_img_3512
Bron: Blog Esther de Lange

Het Eetcafé werd door de jury gekozen uit meer dan 20 nationale inzendingen uit de Europese Unie.