Januari: Onderwijs en ondernemen

Source: W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, published on Monday, February 10 2014, 3:12.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Nieuws Wim van de Camp

29-01-2014

Onderwijs

Afgelopen maand mocht ik verschillende bezoeken ontvangen. Waaronder twee groepen talentvolle jongeren. De ene groep bestond uit studenten van allerlei nationaliteiten van de InHolland International Business School. Zij stelden kritische vragen over de toekomst van de euro en wat de rol van de Britse pond hierin precies kon zijn.

De andere groep bestond uit vierdejaars studenten Communicatie van de Hanze Hoge School in Groningen. Zij bekeken de EU door een heel andere bril. We spraken over het beeldmerk ´Europa´ en de opkomst van het populisme.

Het blijft spannend welke invloed populistische partijen na de verkiezingen op 22 mei gaan krijgen, maar als ik met deze jonge mensen spreek dan weet ik:

De toekomst van NL die ligt ook in de EU!

Ondernemen

Ondernemers staan aan de basis van een gezonde economie, daarom maak ik mij graag hard voor deze groep. Zo heb ik bij de netwerkorganisatie voor ondernemers: JCI (www.jci.nl) mogen spreken op 18 januari. Hier presenteerde (oud-) voorzitter Frans Buijs en ik ons plan voor 2014-2019:

Ieder jaar nodigt elke Nederlandse Europarlementariër één jonge ondernemer uit.

Alle aanwezige voorzitters van lokale afdelingen stemden unaniem in met dit idee. Frans en ik gaven in december alvast het goede voorbeeld.

Veel van de wetten waar ondernemers mee te maken krijgen worden gemaakt in Brussel. Uitwisseling van kennis en ervaring is dus voor politici én voor ondernemers zeer nuttig!

Daarnaast heb ik deze maand mogen spreken voor ondernemers uit het Westland en samen met het CDA Zuid-Holland bracht ik een bezoek aan de plek waar ondernemen en onderwijs bij elkaar komen: The Dutch Innovation Factory.

Door veel in contact te blijven met o.a. Nederlandse jeugd en ondernemers blijf ik op de hoogte hoe Europese regelgeving ons kan faciliteren en niet frustreren.

Met vriendelijke groet,

Wim van de Camp