VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders bezoekt West-Brabant

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Thursday, February 20 2014, 2:23.

Op vrijdag 21 februari 2014 bezoekt VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders West-Brabant. Het werkbezoek aan West-Brabant is onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen. Helma Lodders zal eerst de Suikerunie bezoeken in Dinteloord. Bij dit bezoek zal zij vergezeld worden door VVD-landbouwkandidaat voor het Europees Parlement Wyno Zwanenburg, VVD Brabant Statenlid Hubert Koevoets en VVD Kandidaten van afdeling Steenbergen: Carine van Nieuwenhuijzen, Kees van Gommeren en Mees Hage. Tijdens dit bezoek zal onder meer gesproken worden over het afschaffen van het suikerquotum in 2017.

In de middag bezoekt de Helma Lodders een varkenshouderij in Gilze waarbij ze vergezeld wordt door de Vice-voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders Theo Duteweerd en Marijke Tsoutsanis-van der Koogh, sinds 2003 lid van Provinciale Staten voor de VVD. In dit bezoek staat de alsmaar toenemende regelgeving voor de veehouderij centraal zowel op lokaal als nationaal niveau.

Helma Lodders kijkt uit naar het bezoek in West-Brabant: ”De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels. Ik wil tijdens de campagne provinciale en lokale overheden oproepen om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen. Als uitgangspunt bij het opstellen van regels geldt: het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”

20 februari 2014

Vragen over de bijeenkomsten en verzoeken tot interviews: Eva van der Bruggen (06-24095902)