VVD Landbouw- en visserijwoordvoerders bezoeken Flevoland

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Tuesday, February 25 2014, 1:56.

Op woensdag 26 februari 2014 bezoeken de VVD landbouw- en visserijwoordvoerders Helma Lodders en André Bosman diverse bedrijven en bijeenkomsten in Flevoland. De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische- en visserijsector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

In de ochtend bezoekt Landbouwwoordvoerder Helma Lodders de Ondernemerslunch LTO/VVB/FAJK/ Countus. Ook VVD-landbouwkandidaat voor het Europees Parlement Jan Huitema, Bestuurslid Barry Hoogezand van VVD Dronten, Huib van Vliet, Statenlid voor de VVD in Flevoland en Wethouder en lijsttrekker van de VVD in Dronten, Ton van Amerongen zijn bij dit werkbezoek aanwezig. Tijdens de Ondernemerslunch zal onder meer gesproken worden over knellende regelgeving waar ondernemers hinder van ondervinden en de mogelijkheden die de VVD ziet voor minder regels en meer flexibiliteit voor ondernemers.

In de middag bezoekt Helma Lodders met Jan Huitema een akkerbouwbedrijf in Tollebeek. Hierbij wordt ze vergezeld door Philip ten Napel de lijsttrekker van VVD Urk en Meintje Jonker, VVD Statenlid Flevoland. Tijdens dit bezoek zullen zij in gesprek treden met verschillende stakeholders. Met dit bezoek willen zij het belang van de Nederlandse akkerbouw benadrukken.

VVD-Visserijwoordvoerder André Bosman en Jan Huitema bezoeken in de namiddag een discussiebijeenkomst van de VVD Urk. Staatssecretaris Dijksma heeft het mogelijk gemaakt om op korte termijn het aantal pulskor vergunningen uit te breiden. Tijdens de discussieavond wordt besproken hoe nu verder, hoe de sector om kan gaan met financieringsconstructies en hoe de toekomst van de visserijsector eruit ziet.

Lodders en Bosman kijken uit naar hun bezoeken aan Flevoland. Lodders: ”De agrifood sector is belangrijk voor Nederland om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels." Bosman vult aan: "De visserijsector maakt een moeilijke periode door. De VVD wil zich inspannen om deze mooie bedrijfstak te behouden, te verduurzamen en om perspectief te bieden. Uitbreiding van het aantal pulskor vergunningen is daar onderdeel van. Daarnaast wil de VVD zich inzetten om de regeldruk in de visserijsector te verminderen.”