VVD: meer ruimte en minder regels voor Gelderse ondernemers

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Wednesday, February 26 2014, 3:16.

Vrijdag 28 februari 2014 brengt VVD landbouwwoordvoerder Helma Lodders samen met het Gelderse VVD-Kamerlid Remco Dijkstra een bezoek aan de provincie Gelderland. De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

Lodders start haar bezoek aan Gelderland met een ondernemerslunch georganiseerd door de VVD Ede. Tijdens deze lunch gaat Lodders in gesprek met ondernemers uit de agrifood sector en vertegenwoordigers van bedrijven gerelateerd aan Food Valley. Naast VVD wethouder Evert van Milligen zullen VVD-kandidaat voor het Europees Parlement Wyno Zwanenburg, VVD-raadslid Daan van Doorne en VVD-Statenlid Bastiaan Meerburg aanwezig zijn. Lodders maakt zich al jaren sterk voor de ondernemers in de agrarische sector. Ondernemers die laten zien waar een klein land groot in kan zijn: Nederland, de tweede Agro-exporteur in de wereld.

In de middag gaan Lodders en Dijkstra naar de Zonne-Ei Farm in Terschuur. Tijdens dit bezoek wordt zij vergezeld door VVD-Kamerlid Remco Dijkstra en VVD-Statenlid Bastiaan Meerburg. Het bezoek aan Zonne-Ei Farm wordt georganiseerd door de Nederlands Vakbond Pluimveehouders (NVP). De Zonne-Ei Farm bestaat uit 6 bedrijven op verschillende locaties, gespecialiseerd in de productie van eieren en organische bodemvoeding. Helma Lodders: “De stallen van de Zonne-Ei Farm zijn ingericht als scharrelstal, waarin de kuikens op een welzijnsvriendelijke wijze worden grootgebracht. Een mooi voorbeeld van hoe de sector zelf continu werkt aan het verbeteren van het dierenwelzijn, zonder dat daar regels vanuit de overheid voor nodig zijn. Door ondernemers ruimte en vertrouwen te geven komen de mooiste initiatieven tot stand.”

Lodders en Dijkstra kijken uit naar het bezoek aan de provincie Gelderland. Lodders: "De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels. Dijkstra vult aan: “We roepen tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden op om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen en eigen initiatieven te ontwikkelen. Het uitgangspunt bij het opstellen van regels moet zijn het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”