Schippers zegt Paralympics niet af

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Monday, March 3 2014, 2:11.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

Minister Schippers (Sport) gaat vooralsnog naar de Paralympische Spelen in Sotsji. Wel houdt Schippers de internationale ontwikkelingen scherp in de gaten en mogelijk leidt dat nog tot een wijziging van haar plannen, zegt een woordvoerder.

Uit protest tegen de Russische operatie in Oekraïne stuurt Groot-Brittannië geen minister naar Sotsji.

Verschillende partijen in de Tweede Kamer vinden het verstandig dat Schippers vooralsnog gewoon afreist. VVD-Kamerlid Han ten Broeke zegt dat "de Europese Unie één lijn moet trekken. Als we iets doen dan gezamenlijk". Hij wacht verder af wat er vandaag uit het overleg komt van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken.

Aanmoedigen

PVV-Kamerlid Reinette Klever vindt dat minister Schippers gewoon naar Sotsji moet gaan, om de Nederlandse paralympische sporters aan te moedigen. "We juichen daar niet voor Poetin, maar voor onze sporters, en we hopen dat ze met veel medailles thuiskomen".

De SGP wil niet vooruitlopen op de zaken omdat de ontwikkelingen in Oekraïne elkaar in hoog tempo opvolgen. De situatie kan vrijdag anders zijn. De SGP vindt een eventueel ander besluit de verantwoordelijkheid van de regering.

Prinses Margriet

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven hun plannen niet wijzigen en de openingsceremonie van de Paralympics zullen bijwonen. Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité, dat de Paralympische Winterspelen organiseert.

De Paralympics beginnen vrijdag. Een deel van de Nederlandse sporters vertrok gisteren al naar Rusland.