VVD Tweede Kamerfractie organiseert unieke landbouwborrel

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Wednesday, March 5 2014, 1:54.

Op donderdag 6 maart 2014 organiseert de VVD-Tweede Kamerfractie een unieke landbouwborrel in Den Haag. Fractievoorzitter Halbe Zijlstra zal de aftrap van deze borrel verzorgen. Het doel van de borrel is ondernemers uit de agrarische sector, beleidsmakers, politici en journalisten met elkaar in contact te brengen.

De landbouwborrel wordt georganiseerd op initiatief van VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders. Lodders: “De agrarische sector is een belangrijke sector die er in belangrijke mate aan bijdraagt dat Nederland sterker uit de crisis komt. De sector zorgt voor 10% van onze banen en levert het grootste aandeel in onze export. Door hoofdrolspelers met elkaar in contact te brengen wordt het klimaat waarin de agrariër onderneemt verder verbeterd. Het is essentieel dat we investeren in deze belangrijke spil van onze economie.”

Het thema van de landbouwborrel is maatschappij versus agrarische sector. De agrosector ligt steeds vaker onder een vergrootglas. Dit wordt onder meer veroorzaakt door een steeds kritisch wordende maatschappij die steeds meer eisen stelt hoe producten worden geproduceerd en of dieren worden gehouden. Het is de vraag hoe de sector hiermee moet omgaan. Henny Swinkels (directeur Corporate Affairs Van Drie Groep) en Boer Jos uit het vierde seizoen van ‘Boer Zoekt Vrouw’ zullen hier een korte beschouwing op geven.

De borrel is openbaar en vindt vanaf 17.30 uur plaats in café restaurant Plein XIX (Plein 19, Den Haag).