VVD Landbouwborrel groot succes

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Friday, March 7 2014, 2:49.

Op donderdag 6 maart jl is op initiatief van VVD Landbouwwoordvoerder Helma Lodders de eerste Landbouwborrel georganiseerd.

Minister Kamp trapte de borrel af en sprak lovende woorden over de sector. Henny Swinkels (directeur Corporate Affairs Van Drie Group) en Boer Jos uit het vierde seizoen van Boer zoekt Vrouw riepen de sector op om meer naar buiten te treden en trots te zijn op het product wat zij maken. Met een opkomst van 100 man was de bijeenkomst een groot succes.

Lodders: "Het doel van deze bijeenkomst was om beleidsmakers, journalisten, belangenbehartigers en boeren met elkaar in gesprek te laten treden. Dit is goed gelukt! Mensen kwamen van heinde en verre naar Den Haag om aanwezig te zijn. Zelfs een bus met jonge boeren uit Tholen! De agrarische sector is een belangrijke sector die er in belangrijke mate aan bijdraagt dat Nederland sterker uit de crisis komt. De sector zorgt voor 10% van onze banen en levert het grootste aandeel in onze export. Door hoofdrolspelers met elkaar in contact te brengen wordt het klimaat waarin de agrariër onderneemt verder verbeterd. Het is essentieel dat we investeren in deze belangrijke spil van onze economie en ik kijk uit naar de volgende Landbouwborrel."

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Helma Lodders