VVD organiseert unieke Agro netwerkbijeenkomst

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Tuesday, March 11 2014, 2:03.

Op woensdag 12 maart organiseert de VVD een unieke Agro netwerkbijeenkomst in Wageningen. Kopstukken uit de agrarische sector zoals Aalt Dijkhuizen (voormalig voorzitter Wageningen UR), Ruud Huirne (directeur Food & Agri Rabobank), Siem Jan Schenk (voorzitter LTO Noord en Gert Jan Oplaat (voorzitter Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en oud landbouwwoordvoerder VVD TK-fractie) zullen een bijdrage verzorgen. Als klap op de vuurpijl zal Mark Rutte de bijeenkomst afsluiten.

De Agro netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door het Landbouwcampagneteam in samenwerking met de partijcommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) onder leiding van VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders. Lodders: “De agrarische sector is een belangrijke sector die er in belangrijke mate aan bijdraagt dat Nederland sterker uit de crisis komt. De sector zorgt voor 10% van onze banen en levert het grootste aandeel in onze export. De komst van deze personen op onze bijeenkomst toont het economische belang aan van de Land- en tuinbouw voor Nederland.”

Het thema van de netwerkbijeenkomst is de toekomst van de Nederlandse land- en tuinbouw en de uitdagingen waar de sector anno nu voor staat. Dijkhuizen, Huirne en Schenk zullen hier een reflectie op geven. Gert Jan Oplaat zal vervolgens een prikkelende column neerzetten. Waarna Mark Rutte de bijeenkomst zal afsluiten. De bijeenkomst heeft een interactief karakter.

De Agro netwerkbijeenkomst is openbaar en vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur op Campus Wageningen (Droevendaalsesteeg 4, Wageningen) in het Atlas gebouw.