VVD-Landbouwwoordvoerder Helma Lodders bezoekt provincie Groningen

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Thursday, March 13 2014, 2:14.

Vrijdag 14 maart 2014 brengt VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders een bezoek aan de provincie Groningen. De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen. VVD-kandidaten voor het Europees Parlement Maarten Smit en Jan Huitema zullen Lodders de gehele dag vergezellen tijdens de werkbezoeken.

Lodders start haar bezoek aan Groningen met een bezoek aan melkveebedrijf Brouwer in Niekerk. Tijdens dit bezoek Lodders zullen onder meer onderwerpen zoals het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, derogatie en het ingrepenbesluit ter sprake komen. Namens de VVD Grootegast zal ook Mattheus Gorter aanwezig zijn.

In de middag gaat het gezelschap naar het Oldambt waar zij een bezoek aan het varkensbedrijf van Cars Huisman brengen. Aansluitend volgt een bezoek aan de Maatschap Oldenziel, gevestigd in Finsterwolde en actief in de teelt van granen, peulvruchten en oliehoudende zaden. Tijdens het bezoek aan het Oldambt zal ook VVD-raadslid Hemmo Bolhuis aansluiten.

Het laatste bezoek van de dag is aan Westerwolde. Hier zal Lodders samen met Smit en Huitema een bezoek brengen aan het akkerbouwbedrijf van familie de Winter. Ook tijdens dit gesprek zal het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid een belangrijk onderwerp van gesprek zijn. Namens de VVD Bellingwolde zal Pieter Dinkla aanwezig zijn.

Lodders kijkt uit naar het bezoek aan de provincie Groningen. Lodders: "De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels. Ik roep tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden op om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen en eigen initiatieven te ontwikkelen. Het uitgangspunt bij het opstellen van regels moet zijn het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”

Voor meer informatie over de Landbouwborrel kunt u contact opnemen met Voorlichter Eva van der Bruggen 06-24095902