VVD Tweede Kamerleden bezoeken provincie Limburg

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Monday, March 17 2014, 2:07.

Maandag 17 en dinsdag 18 maart brengt VVD landbouwwoordvoerder Helma Lodders een bezoek aan de provincie Limburg. De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

Lodders start haar bezoek aan Limburg op maandagochtend met een bezoek aan Margraten. Bij de melkveehouderij van familie Mingels zal Lodders samen met haar collega Mark Verheijen, VVD-kandidaat voor het Europees Parlement Jan Huitema en gedeputeerde Erik Koppe spreken over onder meer het mestbeleid in relatie tot bodemvruchtbaarheid, bodemgezondheid en diergezondheid. Tijdens het bezoek zullen Anton van der Boom en Jan Kerckhoffs namens de VVD Afdeling Eijsden-Margraten aanwezig zijn.

In de middag brengen Verheijen en Huitema een bezoek aan de Alfa Brouwerij in Thull. Dit unieke familiebedrijf maakt al bijna 150 jaar natuurlijk Limburgs bier. Verheijen en Huitema zullen een rondleiding krijgen en in gesprek gaan met de familie Meens over het belang van de vervaardiging van streekproducten voor de regionale economie. Vanuit de VVD Schinnen zullen Bert Heggen, Clement Maussen en Niels Meijers tevens aanwezig zijn.

Op dinsdag wordt het bezoek van Lodders aan Limburg in de ochtend vervolgt met een bezoek aan boomkweker Jan Veltmans in Meijel. Bij dit werkbezoek zal VVD-kandidaat voor het Europees Parlement Wyno Zwanenburg aansluiten. De beschikbaarheid van een effectief pakket gewasbeschermingsmiddelen en de gevolgen van het wegvallen van het productschap tuinbouw zullen tijdens dit bezoekt ter sprake komen. Ook de lokale VVD Peel en Maas zal bij het bezoek aan Meijel aanwezig zijn. In de middag gaat het gezelschap naar Heidehof Pluimvee in Meerlo. Tijdens dit bezoek zal er met name worden gesproken worden over het belang van gelijk speelveld en de lokale vergunningverlening.

Lodders kijkt uit naar het bezoek aan de provincie Limburg. Lodders: "De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels. Verheijen vult aan: “Wij roepen tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden op om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen en eigen initiatieven te ontwikkelen. Het uitgangspunt bij het opstellen van regels moet zijn het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”