Kennisregio Brainport Eindhoven zet hoog in op ICT

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Monday, March 24 2014, 1:27.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Op donderdag 20 maart sprak Lambert van Nistelrooij in Eindhoven over ICT en Europa. Eindhoven wordt ook wel "Brainport" genoemd, één van de slimste regio's in de wereld. Eindhoven is onlangs in de Europese top 3 terecht gekomen als stad met een gunstig vestigingsklimaat. Hier zijn naast een aantrekkelijk vestigingsklimaat volgens een onderzoek in opdracht van de Financial Times ook top vooruitzichten voor buitenlandse investeringen en economische ontwikkeling. (http://www.ed.nl/regio/eindhoven/gouden-toekomst-voor-eindhoven-voorspeld-1.4223416).

In deze context was er een bijeenkomst georganiseerd door de Europese Commissie waarin de Europese kaders belicht werden met burgemeester Van Gijzel van Eindhoven en met ICT bedrijven in de regio zoals ASML.

"Driver" van de samenleving

Van Nistelrooij benadrukte het belang van ICT voor deze regio. Maar ook het belang van ICT wat steeds verder doordringt in de huidige samenleving. Hij gaf een treffend voorbeeld. Nog niet eens zo heel lang geleden kwam de mobiele telefoon sterk op, toen dacht men: ‘dat is gemakkelijk: dan kan je overal bellen’. Zie nu eens wat je op dit moment allemaal nog meer met een mobiele telefoon kunt behalve bellen. Zo gaat het ook met ICT. Er kan steeds meer. Bovendien komen er heel snel nieuwe mogelijkheden bij die je nu nog niet voorziet.