Werkbezoek Terschelling

Source: R.J. (Rudmer) Heerema i, published on Friday, March 28 2014.

Samen met collega Aukje de Vries heb ik een werkbezoek gebracht aan Terschelling. Het bezoek stond in het teken van veiligheid en Natura 2000. De laatste stand van zaken en huidige problemen zijn besproken met afgevaardigden van zowel Rijkswaterstaat als Staatsbosbeheer en lokale politici. Het werkbezoek was georganiseerd door de VVD Terschelling. Speerpunt van de lokale liberale partij is ruimte voor ondernemers en ondernemerschap. Dit sluit goed aan bij mijn eigen insteek, het is belangrijk dat natuur wordt beleefd, ook in het kader van toerisme en recreatie.

De bewoners van Terschelling maken zich zorgen over de veiligheid van het eiland. Dit komt doordat de duinenrij op sommige plekken erg laag is, zo laag dat de zee bij de storm van afgelopen december over de eerste (lage) duinen sloeg. Ik ben van mening dat de veiligheid van de bewoners voorop moet staan, pas daarna komt de eventuele ontwikkeling van natuur aan bod. Hierbij is het bieden van duidelijk informatie ook van belang.

Ter afsluiting van het werkbezoek werd er een politiek café gehouden waarin de ruimte voor ondernemerschap centraal stond.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Rudmer Heerema
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Rudmer Heerema