Informatiecentrum ‘Europa Dichtbij’ in Tilburg geopend door Europarlementariër Van Nistelrooij

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Monday, March 31 2014, 1:28.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

TILBURG - Zo stampvol als het afgelopen zaterdagmiddag was in een winkelpand aan de Juliana van Stolbergstraat in Tilburg, hoeft het niet élke werkdag te zijn. Want dan schiet het centrum voorbij aan de opzet: het wijzen op het belang van het meestemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen in mei a.s., het beantwoorden van vragen en het geven van informatie.

Samen met CDA-Brabant voorzitter Wil van der Kruijs en de Tilburgse CDA-wethouder Erik de Ridder opende CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij zaterdagmiddag 29 maart het ‘Europa Dichtbij Informatiecentrum’ in Tilburg. Direct daarna werd de verkiezingsglossy ‘Onze Lambert’ ten doop gehouden, de glossy die gratis op te halen is in het Informatiecentrum. Dit alles in het kader van de Europese Parlementsverkiezingen die 22 mei plaatsvinden. Van Nistelrooij stelt zich hiervoor opnieuw beschikbaar.

De in Diessen woonachtige Lambert van Nistelrooij is voormalig gedeputeerde in Brabant en sinds 2004 lid van het Europees Parlement. Hij behartigt de belangen voor de Nederlandse regio’s op het gebied van het Ouderenbeleid, Onderzoek en Innovatie, Energie, ICT en Telecom, Industrie en Visserij.

Zowel in 2011 als 2012 werd Van Nistelrooij gekozen tot “Europarlementariër van het jaar voor Regionale Ontwikkeling’. Met de slogan ‘Van Nistelrooij, uw Spits in Europa’ is Lambert van Nistelrooij de verkiezingstijd ingegaan. Bij de laatste EP-verkiezingen in 2009, haalde hij 41.846 voorkeurstemmen. In het informatiecentrum kunnen bezoekers meedoen aan een wedstrijd en raden hoeveel voorkeurstemmen Van Nistelrooij dit keer gaat halen.

De Brabantse troubadour Noud Bongers zong deze zaterdagmiddag Van Nistelrooij toe: “Lambert brengt Brabant Europa in”. Van Nistelrooij: “Deze vestiging is voor mij de uitvalsbasis voor mijn campagne, die vooral gericht is op Brabant en Zeeland. Ik ga graag met mensen in gesprek. Samen met mijn medewerkers hoop ik de komende tijd veel mensen uit Brabant en Zeeland te ontvangen in ons Informatiecentrum. We hopen op veel vragen en niet onbelangrijk: de koffie staat altijd klaar”. Het informatiecentrum ‘Europa Dichtbij’ bevindt zich aan de Juliana van Stolbergstraat 7 in Tilburg. Het pand is nauwelijks te missen want een levensgrote foto van Lambert van Nistelrooij op de voorkant trekt vast en zeker de aandacht. door Carla Metz

à Klik hier voor de route naar het informatie centrum