Eurocommissaris Hahn op bezoek in Helmond bij Automotive Campus

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Tuesday, April 15 2014, 1:30.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

HELMOND - Op verzoek van Europarlementariër Lambert van Nistelrooij bracht Eurocommissaris Johannes Hahn een bezoek aan de Automotive Campus in Helmond. De campus is sterk aan het uitbreiden en Helmond laat zien dat het één van de Europese topregio’s is in de Automotive industrie met nieuwe innovatieve projecten en veel banen die gecreëerd gaan worden.

Voor de campus wordt gewerkt aan een proefsnelweg die gebruikt wordt om ‘slimme’ auto’s te testen met technologie van de naastgelegen Automotive Campus. Ook deze faciliteiten gaan steeds meer behoren tot zulke innovatieve campussen. Dit werd ook opgemerkt door het gezelschap uit Brussel. Eurocommissaris Hahn werd geïnformeerd over de kracht van de regio. Brainport Eindhoven Region laat met de Automotive campus in Helmond zien dat ze sterk inspelen op nieuwe technologieën en dat ze zich specialiseren in een industrie waar ze meer banen kunnen creëren. Dat het hier ‘booming’ is, wordt ook verklaard door het feit dat veel ondernemers en studenten in groeiende aantallen op de Automotive zich vestigen. In de testhal van TNO waar veiligheidssituaties in het verkeer worden getest ging Lambert van Nistelrooij in gesprek met één van de studenten die uit Duitsland over is gekomen om zijn nieuwe veiligheidssoftware te testen. Via Slimme Specialisatie wordt het mogelijk dat ook andere EU-regio’s studenten naar Helmond gaan sturen, betaald uit de Structuurfondsen. “De Europese sterren horen er hier op de campus ook bij; zo was de boodschap van Lambert van Nistelrooij aan Eurocommissaris Hahn en Bert Pauli via commissaris van de koning in Noord-Brabant.

Gedurende het bezoek werden meerdere locaties op de campus aangedaan zoals DITCM Experience Centre, Powertrain Centre en European Electric Mobility Centre waar Hahn en Van Nistelrooij korte presentaties mochten aanschouwen over de innovatieve producten en diensten die hier worden voortgebracht.

Food-producent Huijbregts

Het bezoek aan de Automotive Campus werd met de CDA-afdeling Helmond voortgezet bij food-producent Huijbregts Groep. Voor een impressie van deze innovatieve producent van food-producten werden speciale hygiënische pakken aangedaan om vervolgens de fabriek van binnen te ervaren. Veiligheid en kwaliteit staat bij Huijbregts voorop en dit bedrijf laat zien dat het georganiseerd te werk gaat. Het bedrijf wil groeien binnen Europa en gaat binnenkort in Spanje (vlakbij Barcelona) een nieuwe fabriek opzetten om de Europese markt nog beter te bereiken.

Eurocommissaris Hahn was onder de indruk van wat de Nederlanders kunnen neerzetten in deze technologisch hoogwaardige productie. Hij sprak zijn dankwoord uit in het bijzonder naar Lambert Van Nistelrooij die als rapporteur veel heeft bijgedragen voor de beter inzet van EU-gelden. De Slimme Specialisatie is hiervan een passend voorbeeld.

Zie hier een fotoverslag van het bezoek:

• Bekijk: Fotoreportage