Motor rijden is (mijn) leven - interview EVP

Source: W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, published on Wednesday, April 23 2014, 3:13.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Nieuws Wim van de Camp

De EVP groep (de christen democratische fractie in het Europees Parlement) interviewde Wim over hoe hij zijn hobby met zijn werk combineert.

Het originele interview vindt u op de website van de EVP, wij hebben het in het Nederlands vertaald:

Politiek is een mooi vak. Maar het vraagt vele uren werk.

Bij het Europees Parlement komen daar ook vele uren reistijd bij.

Commissievergaderingen, partijbijeenkomsten en werkbezoeken maken de week vol.

Een politicus moet daarom een goede hobby hebben om zich te ontspannen.

Bij is dat motorrijden: al meer dan 30 jaar tour ik door Nederland en de overige EU landen. Die hobby maakt mijn hoofd leeg en zorgt voor mijn politieke scherpte.

Omdat ik meerdere motoren heb is die hobby bij mij ook een beetje uit de hand gelopen.

Waneer je werk en hobby kan combineren ben je natuurlijk helemaal ‘kingplayer’.

Ik was dan ook zeer content met het feit dat ik woordvoerder werd op het ‘Powered Twowheeler dossier’: aan welke technische, veiligheid’ s- en milieueisen moeten de brommers, scooters en (zware) motoren in de EU voldoen.

Een zeer technisch en ingewikkeld dossier maar zeer belangrijk voor de veiligheid van de motorrijders én belangrijk voor het functioneren van de Interne Markt. Immers een motor toegelaten op de Italiaanse markt kan ook direct in de andere EU landen worden verkocht.

We hebben nieuwe remsystemen (ABS/CBS) geïntroduceerd, nieuwe uitlaat emissie eisen gesteld (Euro 4 /Euro5) en On Board Diagnostics, dat wil zeggen een technische zelf analyse door de motor.

Motoren worden hierdoor veiliger en schoner. Ook de vele miljoenen scooters in bijvoorbeeld Spanje en Italië.

En het grappige is dat ook de motoren buiten de EU geproduceerd (Zuid Korea, China ) aan deze nieuwe Europese eisen moeten voldoen. Dus geen technisch onvolkomen producten op de Europese markt.

Mijn werk maakt ook meteen duidelijk hoe Europa werkt: een interne markt met 502 miljoen consumenten die technisch en duurzaam verantwoord hun motoren en scooters gebruiken.

En zo kan ik zaterdags volop genieten van het motorrijden. Met gepaste snelheid en verantwoord geluid je hoofd leegmaken. Soms in weer en wind maar meestal met aangename temperaturen toeren op Hollandse wegen.

Wim van de Camp.