Lambert on Tour in de Peel

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Thursday, April 24 2014, 1:44.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Europarlementariër bezoekt De Peel

Europarlementariër Van Nistelrooij bezocht afgelopen dinsdag de Brabantse regio De Peel. Hierbij werden onder andere Bakel, Beek en Donk, Lieshout en Laarbeek aangedaan op de speciale ‘Lambert on Tour’ reeks. Hij ging op werkbezoek bij het melkveebedrijf van de familie van de Ven in Beek en Donk en firma Kanters in Lieshout. Op allebei de plekken had van Nistelrooij een luisterend oor. Hij kreeg te horen waar ondernemers door Europese regelgeving tegen aanlopen.

Lambert had een open houding tegen welke problemen de bedrijven aanliepen en had daarbij interesse voor de innovaties en de werkzaamheden in het bedrijf. Zelf is hij opgegroeid op een boerenbedrijf. Hij wilde ook weten tegen welke problemen ze bij het bedrijf aan liepen ten opzichte van Europese regelgeving. Lambert gaf daarbij ook voorbeelden waarbij regelgeving die als Europees wordt gepresenteerd, maar in feite uitwerkingen door 'Den Haag' zijn. Europese richtlijn geeft ruimte. De Nederlandse uitwerking daarvan (o.a. voorbeelden bij natuurbeschermingswet/Natura 2000) niet.

Het bedrijf van firma Kanters is gespecialiseerd in o.a. biologische diervoeder producten die een vervanging zijn op antibiotica. Innovatie doordat voedingsstoffen niet in voedsel maar aan water worden gevoegd, stelt het bedrijf in staat een praktische voordeel te creëren. De bedrijfsbezoeken laten zien dat ook in De Peel de innovatie doorgang vindt en op Europees niveau goed meedoen.

Foto's:

• Bekijk: Fotoreportage Lambert on Tour - in de Peel