Lambert on Tour in De Langstraat

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Thursday, May 1 2014, 1:24.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Op woensdag 30 april had Lambert een strak programma in de Langstraat. Hij bezocht een viertal locaties in de gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. In Drunen werd hij samen met een delegatie van CDA Waalwijk ontvangen bij Metal Valley Netherlands. Dit high tech kenniscentrum stelt zich tot doel om elk vraagstuk met betrekking tot het basismateriaal metaal tot een oplossing te brengen. Als voorbeeld werd een bezoek gebracht aan Sapa, dat als enige bedrijf in de wereld volledig recyclebare (cradle-to-cradle gecertificeerde) aluminium lantaarnpalen produceert.

In Waalwijk werd een bezoek gebracht aan de onlangs in gebruik genomen nieuwbouw van woonzorgcentrum De Stroming in Waspik. Zowel de directie als de bewoners waren verheugd de oud-gedeputeerde voor ouderenzorg weer te ontmoeten. Ze wensten hem veel succes om zijn inzet in Europa voor de ouderen te kunnen voortzetten.

Duurzaam en innovatie

Vervolgens werd Lambert ontvangen bij het bedrijf Thermaflex Isolatie b.v., dat zich richt op de ontwikkeling en productie van innovatieve kunststofleidingen en isolatieoplossingen. Met de directie werd gekeken naar de mogelijkheden om Europese innovatiegelden in te zetten voor een nieuw concept voor stadsverwarming op basis van duurzame energieproductie.

In evenementenlocatie Experience Island in Loon op Zand had de lokale CDA-afdeling een feestavond georganiseerd n.a.v. de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen. Lambert gaf voor de 90 aanwezige leden een presentatie over het belang van de aanpassingen in het Europees beleid voor innovatiesubsidies. Hij zet zich er de komende jaren graag voor in om de kansen voor de regionale economie in De Langstraat ook daadwerkelijk mee in te vullen.