VVD: tweede netwerkbijeenkomst Agro in Westland

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Wednesday, May 7 2014, 2:12.

Op woensdag 14 mei organiseert de VVD de tweede Agro netwerkbijeenkomst in het Westlandse Tomatoworld. De focus van de bijeenkomst ligt op de toekomstpotentieel van de Nederlandse tuinbouw. Na de opening door Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, volgen bijdrages van onder meer Michael van Straalen (voorzitter MKB Nederland), Joost Verheijen (Rabobank Westland) en Jan Enthoven (NAJK).

De Agro netwerkbijeenkomst is een initiatief van het Landbouwcampagneteam van de VVD en van de partijcommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Deze tweede netwerkbijeenkomst volgt op het grote succes van de drukbezochte eerste bijeenkomst in maart. Helma Lodders, woordvoerder landbouw voor de VVD in de Tweede Kamer: “De agro is de grootste en mooiste maakindustrie van ons land. Dankzij ondernemende boeren en tuinders exporteren we onszelf uit de crisis. Op een manier waar milieu, mens en dier wel bij varen. Daar mogen we best trots op zijn.”

Het thema van deze tweede netwerkbijeenkomst is de toekomst van de tuinbouwsector. De sector is bij uitstek een voorbeeld van puur ondernemerschap, maar heeft het momenteel moeilijk. Verschillende sprekers zullen dan ook ingaan op hoe de toekomst van de sector eruit moet zien.

Bart de Liefde, tuinbouwwoordvoerder voor de VVD in de Tweede Kamer: “Zo’n netwerkbijeenkomst is niet alleen leuk en gezellig. Het is ook een mooie kans voor sector en politiek om de onderlinge lijntjes kort te houden. En als liberaal ben ik altijd op zoek naar manieren om het onze boeren en tuinders makkelijker te maken in plaats van moeilijker.”

Er is ruimte volop voor discussie, vragen en debat.

De Agro netwerkbijeenkomst is openbaar en vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur bij Tomatoworld, Zwethlaan 2, 2675 LB, Honselerdijk. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

15.00 - 15.30 Inloop

15.30 - 15.45 Opening Halbe Zijlstra

15.40 - 16.15 Bijdrage Michiel van Stralen (voorzitter MKB-Nederland, VNO-NCW)

16.15 - 16.30 Bijdrage Joost Verheijen (Directeur Rabobank Westland)

16.30 - 16.45 Jan Enthoven (NAJK, portefeuille tuinbouw)

16.45 - 17.00 Ruimte voor discussie en vragen

17.00u Afsluiting