Zorgen om kwetsbare huisvesting militairen Mali

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, May 9 2014, 8:51.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

De nog maar net in Mali gearriveerde Nederlandse militairen zijn hun leven niet zeker nu slechts dunne tentdoeken hen beschermen tegen doelgerichte raketaanvallen.

Nadat gisternacht opnieuw vier raketten waren ingeslagen op slechts één kilometer van het vorige week opgeleverde kamp Castor, ligt het besluit onder vuur om de 300 militairen in tenten te huisvesten. Ook al omdat de naburige Fransen al eerder besloten gepantserde containers te gaan gebruiken.

VVD-Kamerlid Ten Broeke: „De laatste beschieting maakt één ding duidelijk: dit is geen gezellig opbouwwerk, maar een serieuze stabilisatiemissie. We hebben het hier niet over Kuifje in Afrika.”

Lees het hele artikel in De Telegraaf (abonnees)

Lees ook:

Volkskrant.nl: Zorgen om veiligheid militairen in Mali na raketaanval

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

De VVD maakt zich zorgen over de veiligheid van de Nederlandse militairen in Mali na raketaanvallen op het Nederlandse militaire kamp. VVD-Kamerlid Han ten Broeke wil 'optimale veiligheid' voor de militairen op het kamp Castor. 'Dit is geen Kuifje in Afrika', aldus Ten Broeke in De Telegraaf. Ook de militaire vakbonden maken zich zorgen.

Lees verder op VK.nl

Elsevier: Zorgen om veiligheid Nederlandse militairen in Mali

Militaire vakbonden zijn niet tevreden over de tenten van Nederlandse militairen in Mali. De legertenten moeten worden vervangen door gepantserde woon- en werkcontainers om militairen te beschermen tegen raketaanvallen.

Han ten Broeke zegt dat de beschieting duidelijk maakt dat het niet gaat 'om gezellig opbouwwerk'.

Lees verder op Elsevier.nl

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke
Foto: Kamp Mali overgedragen aan bewoners (via ministerie van Defensie)