Van Nistelrooij wil andere aanpak seniorenbeleid

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Thursday, May 15 2014, 1:21.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 mei vindt in Nijkerk, in zaal Hart van Holland, dé beurs plaats voor 55-plussers. CDA-Europarlementslid Van Nistelrooij is met een stand aanwezig. Hij organiseert woensdag van 15 -16.30 uur én op vrijdag van 11 - 12.30 uur een debat om met de beursbezoekers te spreken over de oudere van nu.

CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij gaat graag in gesprek met de bezoekers. In Europa houdt Van Nistelrooij zich al jaren bezig met de kwaliteit van leven van senioren. Zo is hij direct betrokken bij innovatieve projecten voor ouderen. Denk aan computerprogramma’s waar professionals en mantelzorgers samen gebruik van maken om medische informatie te registreren: zijn de medicijnen op tijd ingenomen, doen zich bijwerkingen voor, krijgt de oudere voldoende beweging, wie gaat er mee naar een afspraak? Belangrijke zaken die zorgen voor een veilige, persoonlijke levenssfeer vanuit een gezamenlijke betrokkenheid.

Ook heeft van Nistelrooij, samen met de Europese ouderenorganisaties, vorig jaar al aan de bel getrokken om mensen met beginnende dementie zoveel mogelijk in de samenleving te blijven betrekken. “Dementie als verouderziekte was tot nu toe een onbesproken onderwerp in Europa”, merkte Van Nistelrooij.

Vanwege de toenemende vergrijzing zitten we binnenkort met een flink arbeidstekort, ook in de ouderenzorg. Tot 2040 is er maar één jongere voor elke twee Europeanen die met pensioen gaan. Daarnaast worden senioren gestimuleerd zelfstandig thuis te blijven wonen en is het een illusie om te denken dat iedere oudere zich nog kan inschrijven in een bejaardenhuis.

“De 55-plusser van nu is niet te vergelijken met die van vorige generaties. We worden ouder, gebruiken gezond voedsel, bewegen meer en maken gebruik van de verbeterde gezondheidszorg”, aldus Van Nistelrooij. “Al de opgedane levens- en werkervaringen van ouderen zijn bruikbaar om jongeren te begeleiden op de arbeidsmarkt. Dit kan beter benut worden”.

De CDA-er draagt zo vanuit Europa bij aan een verbetering van de zelfstandigheid, veiligheid en sociale betrokkenheid van ouderen.

De stand is gedurende de hele beurs voor ouderen open en ook de CDA-Senioren geven acte de presence.

Van Nistelrooij is kandidaat voor de verkiezing van het Europees Parlement, volgende week donderdag 22 mei. Hij staat op plaats 7 van de CDA-lijst.

+++

Wilt u meer weten over Lambert van Nistelrooij en zijn rol in de EU ouderenzorg: www.lambertvannistelrooij.nl.

Beursinfo: www.55plusexpo.nl. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, evenementencomplex De Loods in het Hart van Holland, Berencamperweg 4, 3861 MC Nijkerk.