De campagnedagen vliegen voorbij…

Source: K.P. (Kati) Piri i, published on Saturday, May 17 2014, 2:48.

De campagnedagen vliegen voorbij en zijn zo druk gevuld dat er geen tijd meer was om de afgelopen 12 dagen een update te plaatsen op de site. Daarom een korte samenvatting.

Verkiezingen gaan over keuzes. Er worden veel debatten georganiseerd door het hele land heen en bijna elke avond stond ik wel weer in een zaal met kandidaten van de andere partijen. De immer afwezige is de PVV. Zij praten kennelijk liever alleen exclusief via de media met de kiezers. De thema’s die in Utrecht, Groningen, Delft, Nijmegen en Den Haag aan bod kwamen waren oa. de eurocrisis, Oekraine & Rusland, persvrijheid, cultuur, dierenwelzijn, privacy en innovatie. Zeer divers dus!

In gesprek met mensen over Europa

Op zoveel mogelijk plekken in het land ga ik tijdens de campagne het gesprek aan met mensen over Europese onderwerpen. Vaak in grote groepen en soms in kleine, trekken wij in het rood de buurten in. Gelukkig schijnt de laatste dagen de zon, maar wij hebben ons door regen ook niet tegen laten houden!

Het hart van de partij

Geen campagne zonder de geweldige inzet van onze actieve leden! Altijd leuk om bij lokale afdelingen langs te gaan. Zo organiseerde PvdA Nijmegen een fantastische Europa-dag met onze Duitse zusterpartij SPD. In Bergen op Zoom hadden we een levendig debat over Europese thema’s als vrij verkeer van werknemers en de werkloosheid in Noord-Brabant.

Werkbezoeken

Bij Amnesty International in Amsterdam goed gesprek gehad over de mensenrechtensituatie binnen Europa. Genoeg huiswerk meegekregen! Op 14 mei heb ik twee interessante werkbezoeken afgelegd. In de ochtend ging ik samen met Minke en Ellen (uit mijn campagneteam) langs bij de marechaussee @Eindhoven airport. We hebben daar een erg boeiende presentatie gekregen over de problematiek van mensenhandel en op welke manier er wel/niet samengewerkt wordt met andere Europese landen bij het bestrijden van deze vorm van grensoverschrijdende geoganiseerde misdaad. ‘s Middags bezocht ik samen met Marjolein de Wit (Brabantse EP kandidate) het havenschap in Moerdijk. De directeur gaf ons daar een rondleiding over het terrein en we spraken over de werkgelegenheid en op welke rol Europa een rol speelt voor de haven en de bedrijven.

En tenslotte waren er nog een paar ludieke acties: