D66-campagne kick off Europa: van koeien naar kennis

Source: G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, published on Wednesday, April 30 2014, 14:43.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Gerben Jan Gerbrandy

Zaterdag 3 mei start D66 de campagne voor de Europese parlementsverkiezingen in Eindhoven, de innovatiehoofdstad van Nederland en één van de belangrijkste hubs naar Europa. Onder het motto ‘Van koeien naar kennis’ houden D66-lijsttrekker in Europa Sophie in ’t Veld en D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Alexander Pechtold een korte toespraak. Vervolgens starten zij een 3D-printer die koeien uitprint. Deze innovatieve koeien staan symbool voor innovatie, nieuwe groei en een slimmere besteding van de tientallen miljarden euro’s die Europa nu aan landbouwsubsidies uitgeeft. Campagneleider en Tweede Kamerlid Kees Verhoeven: “D66 is duidelijk. Wij kiezen voor een sterk Nederland in een sterk Europa. Juist Europa biedt volop kansen voor nieuwe groei. Daarom willen wij investeren in kennis, niet in koeien.”

Tientallen plaatsen

Zaterdag start ook de tour van de D66-campagnebus. De D66-bus rijdt twaalf dagen lang door heel Nederland om campagne te voeren. Aan boord zijn Europarlementariërs, kandidaten voor het Europees Parlement en Tweede Kamerleden. Samen met de lokale D66-afdelingen willen zij zoveel mogelijk kiezers naar de stembus krijgen. De bus zal in meer dan dertig plaatsen stoppen voor flyeracties, werkbezoeken en andere campagneactiviteiten. Campagneleider Verhoeven: “D66 is actief in het hele land. Steeds meer mensen worden lid en helpen mee met deze belangrijke campagne. We merken in de hele partij dat Europa leeft.”

Eruit of vooruit?

Nederland staat tijdens de campagne voor 22 mei voor een belangrijke keuze. Uit Europa of vóóruit met Europa? Verhoeven: “D66 kiest voor een sterk en slagvaardig Europa. Partijen als de PVV en de SP willen juist zo min mogelijk Europa. En daar tussenin zitten vijftig tinten grijs. Terwijl veel kiezers juist behoefte hebben aan duidelijkheid.”

Programma

10.30 uur: Campagnestart en toespraak Alexander Pechtold en Sophie in ’t Veld. Printen van 3D-koeien. Locatie: 18 Septemberplein, Eindhoven.

10.50 uur: Flyeractie door centrum Eindhoven.

12.30 uur: Den Bosch, flyeractie in de binnenstad.

14.30 uur: Tilburg, flyeractie in de binnenstad.

16.00 uur: Breda, flyeractie in de binnenstad. Afsluiting met een Politiek Café. Locatie: De Boulevard, Sint Janstraat 3-A, Breda.

(Foto: Flickr Creative Commons: Creative Tools)