D66 geeft mensen een stem om stroperij te stoppen

Source: G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, published on Tuesday, March 4 2014, 14:43.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Gerben Jan Gerbrandy

Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy is een campagne gestart om mensen de mogelijkheid te geven de Europese Unie aan te sporen sneller actie te ondernemen tegen de wereldwijde stroperij van wilde dieren.

“Olifanten, neushoorns, tijgers en vele andere soorten dreigen binnen enkele jaren uit te sterven zonder harde internationale actie. Europa is een belangrijke bestemming én doorvoerhaven, dus Europese actie is nodig. Daarnaast kan de EU Afrikaanse en Aziatische landen helpen bij het bestrijden van stroperij,” aldus Gerbrandy. “Uit de vele reacties die ik de afgelopen tijd hierover heb ontvangen, blijkt hoe belangrijk mensen het vinden deze stroperij te stoppen. En ze willen graag zelf iets ondernemen. Deze campagne geeft mensen de mogelijkheid direct invloed uit te oefenen.”

Brief aan Europese Commissie

Gerbrandy heeft via Twitter en Facebook mensen opgeroepen een brief te sturen naar de Europese Commissie. Internationale organisaties als het WNF, IUCN en IFAW hebben de oproep via social media verder verspreid. Binnen 24 uur stond de teller op ruim 500 brieven, en deze blijft gestaag oplopen. Door de brief aan de Europese Commissie te sturen, doen mensen mee aan een zogenaamde openbare consultatie. De Commissie zal de reacties gebruiken voor het opstellen van een actieplan tegen stroperij. Hoe meer mensen hierop reageren, des te groter het effect. Tot 10 april kunnen reacties ingestuurd worden.

(Foto: Flickr Creative Commons: Fountain_Head)