Nertsenverbod van de baan

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Wednesday, May 21 2014, 2:04.

Vandaag heeft de rechtbank geoordeeld over het verbod op de pelsdierhouderij. Tot blijdschap van de VVD heeft de rechtbank de Wet verbod pelsdierhouderij buiten werking gesteld.

VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders: “Deze uitspraak is fantastisch nieuws voor de nertsenhouderij. Hiermee behouden 170 ondernemingen hun bestaansrecht, talloze gezinnen hun pensioenen en 1400 werknemers hun baan! Met het verbod werden succesvolle ondernemingen weggejaagd uit Nederland naar landen waar het veel slechter gesteld is met het dierenwelzijn. De exportschade bedraagt dan maar liefst 300 miljoen euro per jaar. Daarmee sloeg het nertsenverbod de plank dubbel mis.”

Nertsenfokkers zitten in de knel sinds de politiek besloot de fok vanaf 2024 te verbieden. Lodders: “Ik zal de staatssecretaris vragen hoe het kabinet met deze uitspraak en de pelsdierhouderij om zal gaan. Daarnaast is het van cruciaal belang om ook in Europa te zorgen dat een verbod er niet van zal komen. Ook onze collega’s in het Europees Parlement zullen zich hier hard voor blijven inzetten.”