RUIMTE VOOR AGRARISCH NEDERLAND

Source: J. (Jan) Huitema i, published on Wednesday, November 27 2013, 13:15.

Ik wil ruimte geven aan agrarische ondernemers

door klemmende regelgeving te vereenvoudigen, verminderen of te schrappen. Hierdoor kan de Nederlandse land- en tuinbouwsector toonaangevend blijven in de wereld. Nederland is op dit moment de tweede exporteur van agrarische producten wereldwijd.

Ik wil de rol van de overheid zoveel mogelijk terugdringen

De overheid moet doelen stellen waarna de invulling hiervan wordt overgelaten aan het bedrijfsleven zelf: “vertrouwen in plaats van wantrouwen”.

Ik wil een gelijk speelveld in Europa

Oneerlijke concurrentie in Europa moet worden tegengegaan door EU regels in lidstaten gelijk te implementeren en aanvullende eisen vanuit Nederland te schrappen. Europa is het maximum!

Ik wil dat agrariërs kunnen concurreren op de wereldmarkt

In Europa gelden ‘s werelds strengste eisen op het gebied van dierenwelzijn, milieu en voedselkwaliteit/-veiligheid. Het Europees landbouwbeleid moet erin voorzien dat Nederlandse agrariërs desondanks kunnen blijven concurreren op de wereldmarkt.

Ik wil economische groei voor duurzame ontwikkeling

De agrarische sector kan alleen de uitdagingen van de toekomst aan op het gebied van milieu, klimaat, dierenwelzijn en vergrijzing wanneer het economisch groeit. Zonder economie geen toekomst!

Ik wil dat de overheid duidelijk en betrouwbaar is

De agrarische sector is kapitaalintensief en investeringen worden gedaan voor de lange termijn. De overheid moet zekerheid bieden dat vandaag gedane investeringen, morgen niet achterhaald zijn.