Uitkomst onderzoek Veerman onderschrijft visie VVD

Source: R.J. (Rudmer) Heerema i, published on Thursday, June 5 2014.

[PERSBERICHT ]Oud-minister Veerman van Landbouw heeft op verzoek van de provincie Zuid-Holland de afgelopen maanden verkend met welke inrichtingsvarianten het draagvlak voor het project Buijtenland van Rhoon in de gemeente Albrandswaard kan worden vergroot. De conclusies van het verkennend onderzoek van Veerman onderschrijft hoe de VVD naar dit gebied kijkt.

VVD Natuurwoordvoerder Rudmer Heerema: “De afgelopen maanden ben ik regelmatig in het gebied geweest. Boeren en bevolking van Buijtenland van Rhoon hebben aandacht gevraagd voor hun alternatieve voorstellen voor het gebied. Ik heb door middel van een breed aangenomen motie het kabinet gevraagd ruimte te zoeken binnen het PKB PMR om de doelstellingen op een andere manier in te vullen en daarbij rekening te houden met de bestaande wensen en voorstellen van de bewoners en boeren in het gebied Buijtenland van Rhoon.”

Het verkennend onderzoek van oud minister Cees Veerman onderschrijft hoe de VVD naar dit gebied kijkt. Heerema: “Er is geen draagvlak voor de vernatting en er moet dus gezocht worden naar een andere invulling van het Buijtenland van Rhoon. Hierdoor ontstaan mooie kansen om de boeren te laten boeren door middel van hoogwaardige akkerbouw, maar om ook een aantrekkelijk recreatiegebied te creëren. Dit is goed voor de BV Nederland en draagt bij aan onze economische slagkracht.”

Veerman stelt dat de voorgestelde aanpassingen geen gevolgen hebben voor de PKB/PMR en dat ook het bestemmingsplan intact kan blijven als de gemeente ruimhartig omgaat met bestemmingsplanwijzigingen. Boeren die nog niet weten wat ze precies willen krijgen zes jaar de tijd om een afweging te maken.

Heerema: “Dit verkennend onderzoek van Cees Veerman is bijzonder goed nieuws voor de agrarische ondernemers, goed voor de bewoners en vooral ook goed nieuws voor de BV Nederland.”