Voor mensenrechten, tegen homofobie

Source: K.P. (Kati) PiriĀ i, published on Saturday, May 17 2014, 10:48.
Voor mensenrechten, tegen homofobie
Bron: Blog Emine Bozkurt

De Partij van de Arbeid is niet alleen in Nederland, maar ook in de Europese Unie een voorvechter van gelijke rechten. Dat betekent dat wij pal staan voor gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Vandaag, op de dag tegen homofobie en homohaat, kunnen we stilstaan bij een aantal verdiensten in Europa op het gebied van gelijke rechten voor LHBTers. Zo is discriminatie op basis van seksuele geaardheid verboden en zijn er afspraken gemaakt over non-discriminatie op het werk.

Toch moet er nog veel gebeuren om LHBT in heel Europa dezelfde rechten te geven als heteroseksuelen. Voor de PvdA is de EU niet alleen een markt met een munt, voor ons is Europa ook een waardengemeenschap. Dat betekent dat we elkaar er dus ook op moeten aanspreken als gemaakte afspraken over gelijke behandeling van seksuele minderheden niet worden nageleefd. Maar het moet verder gaan dan slechts naleving. De PvdA zal zich bijvoorbeeld ook inzetten voor erkenning van LHBT-partnerschappen en huwelijken in heel Europa.

De komende 5 jaar wil ik heel hard knokken om de voor de PvdA belangrijke principes als tolerantie en inclusiviteit in Brussel duidelijk uit te dragen en fel te verdedigen. Om ook concrete resultaten te boeken is een progressieve meerderheid in het Europees Parlement noodzakelijk. Een sterke sociaal-democratische fractie, die de onder druk staande rechten van LGBT binnen en buiten Europa hoog op de agenda zet.

Afbeelding: http://www.freeimages.com/browse.phtml?f=download&id=811300