Vragen over investeringen van Nederlandse bedrijven in de Palestijnse gebieden

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, July 15 2014, 2:34.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke
Schriftelijke vragen van de leden Ten Broeke en Leegte (beiden VVD) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over investeringen van Nederlandse bedrijven in de Palestijnse gebieden (ingediend 15 juli 2014).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht “Nederlandse investeerders Palestina tussen twee vuren”? 1)

Vraag 2

Hoe beoordeelt u de verklaring dat diplomatiek getouwtrek aan Nederlandse zijde heeft geleid tot ontmoediging van investering in de Palestijnse gebieden?

Vraag 3

Bent u het met de VVD-fractie eens dat als ondernemers willen investeren in Israël en/of de Palestijnse gebieden, zij zich niet ontmoedigd mogen voelen door de Nederlandse staat, zolang hun investering niet bijdraagt aan de uitbouw of instandhouding van nederzettingen?

Vraag 4

Bent u bereid, in het verlengde van de aangenomen motie-Van der Staaij/Voordewind (Kamerstuknummer 23 432 / 363) en de eerdere inzet in het kader van de handelsmissies - waar het bedrijf in kwestie zelf ook aan heeft deelgenomen - contact op te nemen met het bedrijf in kwestie, en te benadrukken dat er van Nederlandse zijde niet alleen geen bezwaren spelen, maar dat de Nederlandse regering investering in Israël en de Palestijnse gebieden juist aanmoedigt?

  • 1) 
    Het Financieele Dagblad, 15 juli 2014