Zorgen over terughalen stoffelijke resten MH17

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, July 29 2014, 2:12.

De Tweede Kamer debatteert vandaag met de ministers Timmermans, Opstelten en Hennis over de stand van zaken rond de vliegramp MH17. Daarbij wordt onder meer gesproken over de problemen waar het onderzoeksteam mee kampt, waardoor het bezoek aan de crashplek steeds moet worden uitgesteld. Grote zorgen zijn er over de vraag of alle resten van omgekomen slachtoffers wel terug zullen keren naar Nederland.

De Kamerleden werden hierover gisteren op de hoogte gesteld. "Dat was echt een bijzondere briefing. Ook een heel moeilijk moment, zeker voor de families. Voor ons was het echt slikken," zegt Ten Broeke. Toch vindt hij het goed dat de regering niet militair ingegrepen heeft. "Een grootschalig militair optreden had de situatie alleen maar erger gemaakt. We zijn er en we kunnen naar binnen als de situatie dat toestaat. De OVSE is het waarschuwingssysteem waarop we vertrouwen."

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken was gisteren in Kiev. Daar heeft hij van president Porosjenko de toezegging gehad dat het leger niet in de buurt van het rampgebied zou gaan vechten. Dit lijkt toch te gebeuren. Daarop belde Rutte vandaag nogmaals met de president met het verzoek rond de rampplek de gevechten te stoppen.

Terugluisteren

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke