Workshop liberaal milieubeleid

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Monday, August 25 2014, 2:49.

Nu de gemeenteraadsverkiezingen erop zitten, de colleges in alle gemeenten gevormd zijn en de gemeenteraden overal geïnstalleerd zijn, is het tijd om aan de slag te gaan met uw (nieuwe) portefeuille! Velen van u hebben zullen woordvoerder zijn op het gebied van milieu en duurzaamheid. Voor liberalen is dit niet altijd een makkelijk onderwerp. Immers, we willen allemaal een gezonde leefomgeving, ook voor toekomstige generaties. Maar welke rol heeft de (lokale) overheid daarin? Hoe vind je de balans tussen een goede bescherming van het milieu enerzijds en economische activiteit anderzijds? Kortom, hoe kun je als VVD-raadslid of wethouder aan de slag voor een beter milieu?

Bent u gemeenteraadslid of wethouder? En bent u op zoek naar hoe u een liberale slag aan uw milieuwoordvoerderschap kunt geven? Meld u dan nu aan voor de workshop Liberaal Milieubeleid!

De workshop wordt georganiseerd door Tweede Kamerlid Remco Dijkstra, die de workshop ook zal leiden. In deze workshop wordt, tijdens een intensief programma, aan de hand van voorbeelden en stellingen besproken hoe een VVD-er liberale invulling aan milieuonderwerpen kan geven. Er zal aandacht zijn voor trends in milieubeleid, problemen die daarbij komen kijken en de visie van ervaringsdeskundigen daarop. U wordt uitgedaagd om de zaak van meerdere kanten te belichten, best practices te delen en elkaar te inspireren. Verschillende sprekers, waaronder Marten Boels, Margreet van Gastel en André van Schie, zullen hun ervaringen met ons delen en de discussies leiden.

Datum

14 oktober, 19:30-22:00 uur in de Tweede Kamer

Aanmelden

De workshop is bedoelt voor VVD-raadsleden en -wethouders. U kunt zich voor deze workshop aanmelden door een e-mail te sturen aan Adinda Lodders: a.lodders@tweedekamer.nl. Voor de workshop geldt een bijdrage van EUR 10,-.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de medewerker van dhr. Dijkstra, Adinda Lodders: a.lodders@tweedekamer.nl of 070-3182910.