Schriftelijke vragen over problemen bij de Wereldomroep

Source: I.S.H. (Ingrid) de Caluwé i, published on Saturday, August 30 2014, 3:10.

Vragen van het lid De Caluwé aan de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht over de problemen bij de Wereldomroep.

  • 1. 
    Is de minister bekend met het artikel "doodstrijd van een subsidieslurper" in De Telegraaf van zaterdag, 30 augustus 2014*?
  • 2. 
    Is de minister bekend met het feit dat de hoofdredacteur en de directeur van de omroep, die gefinancierd wordt vanuit het budget van BHOS, ernstig van mening verschillen over de koers en dat er hevige onrust is op de werkvloer?
  • 3. 
    In het artikel wordt geschetst dat RNW nauwelijks levensvatbaar blijkt te zijn, terwijl de directeur aangeeft dat het op termijn wel zal gaan lukken om voldoende eigen inkomsten te verwerven. Heeft de minister zicht op de levensvatbaarheid van RNW op de langere termijn?
  • 4. 
    Pas op 31 december 2016 wordt het oordeel over RNW geveld. Is de minister het met de VVD eens dat een tussentijdse evaluatie van de voortgang op zijn plaats zou zijn, om het nut van de ingeslagen weg te evalueren?
  • 5. 
    In gesprekken met de VVD heeft de directeur aangegeven vertrouwen te hebben in de ingeslagen koers van RNW. Heeft het ministerie bij het verlagen van de subsidie- met als doel dat RNW eigen inkomsten zou verwerven - de levensvatbaarheid van RNW op de langere termijn in kaart gebracht, zodat niet gekozen zou worden voor een weg die bij voorbaat al onhaalbaar zou zijn?
  • 6. 
    Welke actie gaat de minister in het licht van de berichten als voornaamste financier van RNW ondernemen, in antwoord op het verschenen bericht?
  • Klik HIER om naar het artikel op de webpagina van De Telegraaf te gaan.