Wim ontvangt handtekeningen tegen Duitse tolplannen

Source: W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, published on Monday, September 1 2014, 2:46.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Nieuws Wim van de Camp

Wim van de Camp ontvangt dinsdag om 13 uur circa 42.000 handtekeningen tegen de Duitse tolplannen.

Hij krijgt deze uit handen van de nieuwe hoofddirecteur Van Bruggen van de ANWB, die de handtekeningenactie tegen het Duitse plan heeft georganiseerd.

Bezwaar is dat Duitsers zelf de kosten van het geplande wegenvignet gecompenseerd krijgen, niet-Duitsers moeten wel voor de kosten opdraaien.

Europarlementslid Wim van de Camp is coördinator verkeersbeleid binnen de EVP, de grootste fractie in het Europarlement. Van de Camp verzet zich tegen de discriminatie in het plan.

Wim van de Camp: ¨De interne markt van de Europese Unie is een groot goed. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk beperkingen zijn om echte vrije handel mogelijk te maken. Soms is tolheffing noodzakelijk bijvoorbeeld bij grote investeringen zoals de Schelde-tunnel, maar dan is het van belang dat deze heffing niet discriminerend is voor andere EU-burgers.¨

¨We moeten alert zijn op te-nationalistische ontwikkelingen, zoals de tolplannen van de Duitse overheid. Gelukkig heeft de Duitse regering inmiddels de signalen begrepen en werkt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble aan een alternatief plan voor de tolheffing op de Duitse wegen.¨, aldus Van de Camp

Daarnaast is Van de Camp ook erg benieuwd naar de inzet van de nieuwe Eurocommissaris voor transport Kallas.

De overhandiging vindt plaats op het plein voor het Europees parlement, aan de kant van het Luxemburgplein.

Meer informatie: http://www.anwb.nl/belangenbehartiging/verkeer/tol-duitsland