Noord-Brabant steelt show in Europarlement

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Friday, September 5 2014, 1:20.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Europe’s heart of solutions

Op 4 september heeft de Brabantdag in het Europees Parlement in Brussel plaatsgevonden. Het was een succesvolle en heugelijke dag met de aanwezigheid van 250 Brabanders, politici, studenten, hoogleraren vertegenwoordigers van bedrijven.

's Werelds milieuvriendelijkste scooter, de nieuwste modestoffen, 3D-printers: Noord-Brabantse uitvindingen hebben de show gesteeld gisteren. De genodigden kwamen per bus naar de Europese hoofdstad, om met elkaar kennis te delen over de nieuwste ontwikkelingen.

Ik opende gisterenavond de expositie samen met met gedeputeerde Bert Pauli. Prachtig om deze complete expositie hier te mogen verwelkomen, in het hart van de Europese democratie.De expositie heeft veel aandacht getrokken van buitenlandse politici en medewerkers. Ik kan zeggen dat Noord-Brabant hier een goede beurt maakt.

Gedeputeerde Bert Pauli prees de economische kracht van de provincie. Ondanks de recessie, kent Brabant een economische groei. Veel omzet wordt bereikt door export, een groot aantal patenten zijn in handen van Brabantse bedrijven. ''Niet voor niets heeft onze provincie een award gewonnen van de Financial Times'', zei de gedeputeerde. Hij bracht een toost uit op de tentoonstelling, het resultaat van het team Brabant Branding.