Vacature Politiek Secretaris D66-delegatie Europees Parlement

Source: G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, published on Tuesday, September 30 2014.

De D66-delegatie in het Europees Parlement zoekt een Politiek Secretaris (PS). De delegatie bestaat uit vier Europarlementariërs die het D66-geluid vertegenwoordigen: Sophie in ’t Veld, Gerben-Jan Gerbrandy, Marietje Schaake en Matthijs van Miltenburg. Zij worden ondersteund door diverse medewerkers in een internationale en dynamische werkomgeving waar alleen met een 24/7 mentaliteit optimaal kan worden gefunctioneerd.

Functieomschrijving

De PS staat in het hart van de politiek-strategische en inhoudelijke advisering van de D66-delegatie in het Europees Parlement (EP), zorgt voor afstemming tussen de portefeuilles van de D66-Europarlementariërs en houdt in de gaten welke politiek relevante zaken op andere beleidsterreinen spelen. De PS bereidt delegatie-overleggen voor, coördineert en coacht de overige medewerkers binnen de delegatie. De PS werkt nauw samen met de persvoorlichter van de delegatie.

De PS zorgt voor de positionering van de D66 delegatie binnen het Europees Parlement, en in het bijzonder binnen de "Alliance of Liberals and Democrats for Europe" (ALDE), de Europese fractie waar D66 toe behoort. De PS ondersteunt de delegatieleider bij haar werkzaamheden als 1e vice-fractievoorzitter van de ALDE.

De PS is tevens verantwoordelijk voor de strategische signalering en afstemming met de fracties van de Tweede Kamer en Eerste Kamer. Hij/zij is eerste aanspreekpunt voor de Politiek Secretaris van de Tweede Kamerfractie en de D66 partijorganisatie. De PS stuurt de liaison officer van de D66-delegatie in de Tweede Kamer aan, in overleg met de PS van de Tweede Kamerfractie.

Van de PS wordt een flinke dosis zelfstandigheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid verwacht. De PS beheerst in ieder geval de Nederlandse en Engelse taal uitstekend en is bereid tot verplaatsingen en onregelmatige werktijden. De standplaats is het Europees Parlement in Brussel. De aanstelling is fulltime met een proefperiode van 6 maanden, en een looptijd tot het einde van het mandaat van de huidige Europarlementariërs (juni 2019).

Functie-eisen

Academisch werk- en denkniveau;

Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

D66-er in hart en nieren;

Bewezen strategisch inzicht in politieke processen en bestuurlijke vraagstukken;

Minstens 5 jaar relevante werkervaring;

Relevante ervaring met Europees beleid en besluitvormingsprocessen;

Ervaring met coördineren binnen en tussen organisaties;

Ervaring met de werkwijze van het Europees Parlement;

Bekend met de ALDE fractie en ALDE partij.

Competenties

Analytisch;

Resultaatgericht;

Stressbestendig;

Omgevingsbewust;

Proactief;

Coachend en enthousiasmerend.

Solliciteren

Mocht je interesse hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag voor 15 oktober 2014 om 00.00 uur jouw motivatiebrief en CV per e-mail met in de header “vacature Politiek Secretaris  op het volgende adres: nl-d66@europarl.europa.eu. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de laatste week van oktober 2014.