VVD-Kamerleden bezoeken op 13 oktober spoor ’s-Hertogenbosch

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Thursday, October 9 2014, 3:25.

De VVD Tweede Kamerleden Betty de Boer en Remco Dijkstra bezoeken 13 oktober ’s-Hertogenbosch om hier de situatie aan het spoor te bekijken. De Boer is woordvoerder Spoor en Openbaar Vervoer en Dijkstra is woordvoerder Milieu van de VVD in de Tweede Kamer. In de binnenstad van ’s-Hertogenbosch zullen over een paar jaar, als de landelijke plannen voor het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) doorgaan, circa 100 goederentreinen per etmaal gaan rijden, waarvan de helft in de avond en nacht. Zij willen hier zelf ter plekke de consequenties van bekijken.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Remco Dijkstra

In ’s-Hertogenbosch zullen circa 4.000-5.000 woningen te maken krijgen met het PHS. Er is een toename van trillingenhinder mogelijk met 30%, voor geluid is dat nog onduidelijk.

De Boer en Dijkstra hebben in Tweede Kamer aandacht gevraagd voor geluids- en trillingenhinder door personenvervoer en goederenvervoer. Om een goed beeld te kunnen vormen van de verschillende situaties die zich voordoen rond spoorlijnen gaan de Kamerleden op diverse locaties in gesprek met bewoners, bestuurders en andere betrokkenen.

Zij zijn eerder ook op bezoek geweest bij de IJssellijn (regio Velp, Rheden, de Steeg etc.) en bezoeken nu ’s-Hertogenbosch. De Boer en Dijkstra zullen een toelichting krijgen van de heer Schuurs namens de Wijkraad BLB en zij zullen in de Vughterpoort ter plekke de situatie bekijken in de aan het spoor grenzende tuin van een van de bewoners.

Namens de Bossche VVD zullen in ieder geval aanwezig zijn de VVD-lijsttrekker en wethouder Verkeer & vervoer en fractiewoordvoerder voor Verkeer & vervoer (Govert Schermers).