KV Colombia

Source: M. (Michiel) Servaes i, published on Monday, March 3 2014, 12:02.

Vragen van het lid Servaes (PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht “Colombia is geen democratie” (ingezonden 3 maart 2014)

1.

Bent u bekend met het bericht “Colombia is geen democratie”, waarin de linkse presidentskandidate Aida Avella wordt geïnterviewd over de situatie in het land? (Volkskrant, 26 februari 2014)

2.

Hoe beoordeelt u de politieke situatie in Colombia, waar progressieve politici de afgelopen maanden steeds vaker doelwit werden van aanslagen, zoals ook presidentskandidate Aida Avella afgelopen zondag?

3.

Hoe beoordeelt u het verloop van de vredesonderhandelingen tussen de regering van Colombia en de FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia)? Wat zijn volgens u de vooruitzichten op het bereiken van een vredesakkoord? Op welke wijze beïnvloeden de politieke situatie in Colombia en het toenemende geweld tegen linkse partijen en organisaties in het land, volgens u de vredesonderhandelingen?

4.

Op welke wijze ondersteunen Nederland en de EU het vredesproces in Colombia en welke (additionele) maatregelen kunnen nog worden genomen om te voorkomen dat mogelijk toenemende spanningen in aanloop naar de verkiezingen, het vredesproces ondermijnen?

Ga terug naar overzicht Kamervragen & debatten.