6th EIS: Innovatie brengt productie en werk terug naar Europa

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, November 19 2014, 1:03.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Europa mist te veel kansen op innovatie, productie en werk. Investeren in innovatie is de beste manier om uit de crisis te komen.

Vooral advanced manufacturing biedt veel kansen op extra producten en banen 'made in Europe': we kunnen straks flink meer produceren dankzij 3D-printing, zelfs hele auto's. Dat kan enorm veel productie terugbrengen naar Europa, veel ondernemers hebben zo geen fabrieken in onder meer China meer nodig. Advanced manufacturing is bovendien een sector waarin onder andere Nederlandse bedrijven leidend zijn.

Ook op het gebied van Big Data zijn er veel kansen. Die moeten we pakken, om geen verdere achterstand ten opzichte van andere regio's in de wereld op te lopen.

Ik druk de Europese Commissie op het hart om snel te investeren in innovatie, als impuls voor meer concurrentiekracht en banen. Een Europese, coherente aanpak is belangrijk.

Tijdens de 6th European Innovation Summit met circa 1000 deelnemers heben we vier EU-commissarissen alvast richting kunnen geven aan het begin van hun nieuwe ambtsperiode. We hebben hen als het ware in de cockpit gezet. Ik heb goede hoop dat ze de ideeën nu ook laten landen.

Meer informatie:

  • Klik hier voor het programma van de 6th European Innovation Summit