Extra geld voor oplossen tekort aan capaciteit Valleilijn

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Friday, November 28 2014, 2:55.

Er komt een korte termijn oplossing voor het tekort aan capaciteit op de Valleilijn (Amersfoort-Barneveld-Ede-Wageningen). Een Kamermeerderheid stemde voor een amendement van de ChristenUnie, VVD en PvdA.

Betty de Boer en Remco Dijkstra (VVD): ,,De FoodValley is een regio met grote economische potentie. Dat zie je terug in de reizigersaantallen op de Valleilijn en de problemen op deze lijn worden met deze maatregelen opgelost."

Verlengen

Omdat er nog onvoldoende financiering is voor de door de regio gewenste infrastructurele uitbreidingen die nodig zijn voor het verhogen van de frequentie naar een kwartierdienst wordt momenteel met de vervoerder en de regio gesproken over het verlengen van de treinen in de spits om zo de verdere groei van het aantal reizigers op de korte termijn op te vangen en de drukke corridor Amersfoort-Utrecht te ontlasten. Hiervoor zullen drie extra treinstellen aangeschaft worden. Indien hierover binnen enkele maanden overeenstemming wordt bereikt kunnen de verlengde treinen binnen twee jaar de gewenste extra capaciteit opleveren.