Vragen over de vertraging bij de uitvoering van het cohesiebeleid

Source: M.Sj. (Michiel) van Veen i, published on Tuesday, December 2 2014, 1:55.

Vragen van het lid Van Veen (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over vertraging bij de uitvoering van het cohesiebeleid 2014-20 (2 december 2014).

  • 1. 
    Wat vindt u van de vertraging die is opgelopen in de uitvoering van het cohesiebeleid voor de periode 2014-2020? Welke lidstaten blijven met name achter in de uitvoering van operationele programma's (OP's)? Waarom is dat? Ziet u in deze vertraging een desinteresse van lidstaten voor het cohesiebeleid en een extra reden om de omvang van het cohesiebeleid in de toekomst stevig te beperken?
  • 2. 
    Hoe staat het met de uitvoering van het cohesiebeleid in Nederland? Welke operationele programma's (OP’s) zijn goedgekeurd en welke nog niet? Kunt u een overzicht geven met een stand van zaken van alle OP’s?
  • 3. 
    Voor zover OP’s nog niet zijn goedgekeurd in Nederland, kunt u per OP aangeven waarom dat zo is? Welke maatregelen kunt u nemen om ervoor te zorgen dat goedgekeurde OP’s zo spoedig mogelijk tot uitvoering komen?
  • 4. 
    Zijn er in Nederland onbetaalde rekeningen uit de programmeringsperiode 2007-2013? Zo ja, waarom is dat het geval en wat kunt u daar aan doen?

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=OQ&reference=O-2014-000082&language=NL