Noord-Brabant leidt EU-impuls voor gezonder leven

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, January 14 2015, 1:24.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Een consortium met gemeente Eindhoven, Philips en TU Eindhoven is uitgekozen om vernieuwende projecten te lanceren voor een gezondere levensstijl. De organisaties, met internationale partners, krijgen daarvoor 400 miljoen euro uit een EU-innovatiefonds.

Lambert van Nistelrooij, CDA-Europarlementslid, heeft dat woensdag bekendgemaakt. Van Nistelrooij had de basis gelegd door criteria in EU-regelingen aan te passen. "Het Europees Parlement heeft 2 jaar geleden nieuwe thema´s ingepast zoals 'Gezond Ouder Worden'. Juist hierop blijkt Nederland goed te scoren", aldus het Brabantse Europarlementslid. "Ik ben er blij mee dat de TU Eindhoven tot hoofdpartner is aangewezen in dit project. Brabant heeft zich ontwikkeld tot een regio met grote expertise op onderzoek en technologie".

Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Om de levensstijl en zorg aan te passen, zijn veel vernieuwingen nodig. De Europese Unie wil een krachtige impuls geven aan deze innovaties.

"Het is mooi dat Europa de Brabantse knowhow erkent en benut. Noord-Brabant heeft zoveel kennis in huis!", aldus Van Nistelrooij.

Het consortium 'InnoLife' wordt geleid door TU Eindhoven en telt totaal 144 partners, waaronder TU Delft en Brainport. InnoLife is onderdeel van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).

Het consortium is nu erkend als ‘Knowledge and Innovation Community (KIC)’. Door de erkenning financiert de EU een kwart van de totale kosten. De partners zelf nemen het andere deel voor rekening.

PERSBERICHT 14 januari 2015