Lambert van Nistelrooij bezoekt winnaar tekenwedstrijd EU-kalender in Heeze

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Friday, January 23 2015, 1:18.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Anouk Gompel (10 jaar) van Basisschool Merlebos in Heeze heeft met haar tekening een plek gekregen in de EU-kalender van de CDA-delegatie in het Europees Parlement.

Europarlementariër Lambert van Nistelrooij uit Diessen koos haar tekening uit om de Provincie Noord-Brabant te vertegenwoordigen in de kalender. Maandag 26 januari gaat Van Nistelrooij langs op de basisschool om de kalender persoonlijk te overhandigen en de winnares te feliciteren.

Dit jaar presenteert de nieuwe CDA-delegatie in het Europees Parlement haar eerste Europese kalender. In verschillende provincies van ons land hebben schoolkinderen meegedaan aan de tekenwedstrijd. Het thema van 2015 is `Europese landen: cultuur, eetgewoontes en tradities `.

"Europa bestaat uit 28 verschillende landen. Binnen de Europese Unie blijft ieder land zijn eigen cultuur, gewoontes en gebruiken houden", aldus Van Nistelrooij.

Van Nistelrooij vertegenwoordigt binnen de CDA-delegatie de provincies Noord-Brabant en Zeeland en vroeg scholen om tekeningen op te sturen. Hij was erg blij met de inzendingen die hij uit de provincies ontving.

Lambert van Nistelrooij: "Spelenderwijs komen kinderen op deze manier in aanraking met Europa. En omdat ik de kalender aan veel Europese collega´s geef, komen zij ook in aanraking met hoe Nederlandse kinderen Europa zien. Bij de selectie van de winnaars keek ik uiteraard naar mooie tekeningen, maar ook naar originaliteit. De tekening van Anouk viel meteen op door haar kleurrijke creatie ".