Tanja Nijmeijer nodigt politici uit op Cuba

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Wednesday, February 4 2015.

FARC-guerrillalid Tanja Nijmeijer nodigt Nederlandse politici uit voor een bezoek aan Cuba. Ze wil Tweede Kamerleden voorlichten over de lopende vredesonderhandelingen met de regering van Colombia.

“Als politieke partijen in Nederland en Europa het vredesproces van dichtbij willen leren kennen, zijn ze van harte uitgenodigd hier in Havana.” Dat zegt ze in een interview met ThePostOnline. SP-Kamerlid Harry van Bommel zegt ja, zijn Europese VVD-collega Hans Van Baalen heeft er ook oren naar, maar onder voorwaarden. VVD-Kamerlid Ten Broeke heeft echter geen interesse, PvdA’er Michiel Servaes vindt het nog te vroeg.

Ten Broeke: ‘Nijmeijer is geen diplomaat’

In de Tweede Kamer wordt gemengd gereageerd. VVD-buitenland-woordvoerder Han ten Broeke heeft geen interesse: “Ik heb geen factfindingmissie nodig om te constateren wat de FARC voor een organisatie is. Vanzelfsprekend zou het goed zijn als het geweld over en weer op zou houden maar ik zie daarin geen bijzondere rol weggelegd voor Nederland. Tanja Nijmeijer poseert nu wel als diplomaat, maar wat mij betreft is ze gewoon lid van een terreurorganisatie.”

Lees het hele artikel op ThePostOnline.nl