Kamerbreed met De Lange (CDA), Ten Broeke (VVD) en Kox (SP)

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Saturday, February 7 2015.

Het is onrustig in Europa: de oorlog tussen Rusland en Oekraïne lijkt te escaleren en de nieuwe Griekse regering is in conflict met andere landen uit de eurozone over het aflossen van de miljardenlening. Aan de grenzen van Europa terroriseert ISIS de bevolking van het Midden-Oosten.

Esther de Lange is delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement en vindt dat de Grieken het geleende geld moeten terugbetalen. Politieke partijen in Europa zijn hierover verdeeld, maar de vraag is wat de regeringsleiders volgende week op de Europese top besluiten.

Tiny Kox is fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer en lid van de Raad van Europa, waarvoor hij regelmatig naar het oosten van Europa en naar Rusland reist.

Han ten Broeke is de buitenlandwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer. Zij debatteren over de onverwachte reis van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Hollande naar Oekraïne en Rusland en over de bedreigingen voor Europa van de oorlog tussen deze twee landen.

Terugluisteren