Henk Krol steekt actievoerders in Oss hart onder de riem

Source: H.C.M. (Henk) Krol i, published on Saturday, February 28 2015.

In Oss voeren zorgmedewerkers al sinds donderdag actie voor goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. Ze houden sinds die dag een vergaderkamer in het gemeentehuis bezet. Henk Krol zocht de actievoerders vandaag op.

De zorgmedewerkers die sinds donderdag een vergaderkamer in het gemeentehuis van Oss bezet houden, zijn nog niet van plan hun actie op te geven. Zes thuishulpen brachten de nacht in het gemeentehuis door en vanochtend voegden weer tientallen boze collega’s zich bij de doorzetters.

Eis: goede zorg en arbeidsvoorwaarden

De bezetters eisen goede zorg en arbeidsvoorwaarden. Ze worden in hun eis gesteund door vakbond FNV. De thuishulpen werkten bij huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent. Die ging vorige maand failliet door het nieuwe zorgstelsel dat sinds 1 januari van kracht is. De medewerkers zijn verbolgen omdat ze loon verliezen als ze in dienst treden een ander aanbieder, hun cliënten kwijtraken en uren moeten inleveren.

Begrip voor de grote zorgen

Henk Krol, Tweede Kamerlid voor 50PLUS, bezocht vanmiddag samen met SP-collega Renske Leijten, de protesterende zorgmedewerkers in het gemeentehuis van Oss. Hij stak hen een hart onder de riem. Krol zei de zorgen van de thuishulpen volkomen te begrijpen en ze mee te nemen naar Den Haag. Als oppepper bracht Henk Krol een doos Brabantse worstenbroodjes voor de bezetters mee.