VVD zet zich in voor eenvoudigere uitvoering van het GLB

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Friday, March 6 2015, 2:28.

We mogen trots zijn op de Nederlandse land- en tuinbouwsector, de sector is ondernemend, hoogproductief, efficiënt en heeft laten zien dat zij ook gedurende de economisch zware tijd de afgelopen jaren haar mannetje heeft gestaan. Om dat ook de komende jaren te kunnen doen hebben ondernemers ruimte nodig. De VVD zet zich in om beperkingen weg te nemen en regels te vereenvoudigen met als doel ondernemers deze ruimte te bieden.

Daarom doet Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD, vandaag een aantal voorstellen aan de Europese Commissie om de uitvoering van het Europees Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) te vereenvoudigen. Als woordvoerder landbouw in de Tweede Kamer sluit ik me graag aan bij zijn initiatief. Het vereenvoudigen van het GLB is goed voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector, het vergroot onze concurrentiepositie doordat ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn, ondernemen.

Bij de vereenvoudiging van de uitvoering van het GLB is een belangrijke rol weggelegd voor de provincie. Helma Lodders: “Goede samenwerking met provinciale landbouwwoordvoerders is essentieel om tot een zo goed mogelijk resultaat voor Nederland in Brussel te komen”.