Brede voorlichting over pensioencommunicatie

Source: H.C.M. (Henk) Krol i, published on Friday, March 6 2015.

Er komt meer, betere en laagdrempelige informatie over pensioenen. De regering gaat brede voorlichting geven over de nieuwe wijze van communiceren over het pensioen. Een motie daarover van 50PLUS is door de Tweede Kamer aangenomen.

Pensioenen zijn niet het meest eenvoudige onderwerp. Zeker jongere Nederlanders laten de informatie over hun pensioen al snel aan zich voorbij gaan. Om de kennis over pensioenen te verbeteren, gaat de communicatie over pensioenen op de schop. “Goede, voorafgaande uitleg van de vernieuwde pensioencommunicatie zal kunnen bijdragen aan het succes daarvan”, vindt Henk Krol, Tweede Kamerlid voor 50PLUS.

50PLUS diende deze week een motie in waarin de regering wordt opgeroepen zo spoedig mogelijk en in goed overleg met de pensioensector brede voorlichting te geven over de nieuwe wijze van communiceren over het pensioen. Deze motie van Henk Krol werd mede ondertekend door de Tweede Kamerleden Van Weyenberg (D66), Omtzigt (CDA), Ulenbelt (SP), Vermeij (PvdA) en Madlener (PVV).

De motie Krol over brede voorlichting over de nieuwe pensioencommunicatie werd door de steun van de meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen. VVD, Groep Bontes/Van Klaveren en Van Vliet waren tegen de motie.