Mooie brug tussen VVD Waterschap Rivierenland en VVD TK-lid Remco Dijkstra

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Monday, March 16 2015, 4:23.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Remco Dijkstra

Vrijdagmorgen 13 maart bracht VVD Tweede Kamerlid en inwoner van het mooie Rivierengebied, Remco Dijkstra, een werkbezoek aan het waterschap Rivierenland in Tiel (zie foto). De heer Dijkstra kreeg van dijkgraaf Roelof Bleeker en VVD-fractievoorzitter en lijsttrekker Henri Mulder een rondleiding door de nieuwe regiekamer en calamiteitencentrum (zie foto onderstaand). Met deze faciliteit is het waterschap veel beter in staat snel en effectief te acteren bij calamiteiten.

Daarnaast werd de heer Dijkstra bijgepraat over de opgave die Waterschap Rivierenland heeft in het kader van het hoogwater beschermingsprogramma. Dit gebeurde aan de hand van het project Kinderdijk - Schoonhovenseveer waarin veel innovatieve technieken en werkmethoden zijn toegepast.

De heer Dijkstra was onder de indruk van de opgave die het waterschap heeft. “Als inwoner van het mooie Rivierenland is veiligheid van het allergrootste belang. Waterschap Rivierenland doet hierin heel belangrijk werk”. De heer Mulder vult aan: “Mede dankzij de inzet van de VVD fractie zijn de lastenstijgingen beperkt gebleven ondanks de grote opgaven die het waterschap moet doen”.

Ook de komende bestuursperiode zal dit het speerpunt van het beleid moeten zijn als het aan de VVD ligt. “De Veiligheid van het gebied gaat voor alles. Wil je dat betaalbaar houden dan moet je je als waterschap beperken tot de kerntaken: Veilige dijken, schoon en voldoende water!”

De VVD Waterschap Rivierenland heeft een directe brug naar de Haagse politiek. Dat is van grote waarde gezien de taakstelling waar het Waterschap deze jaren voor staat en de lokale belangen die daarmee gemoeid zijn.”