VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra bezoekt F&F Verpakkingen

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Tuesday, March 17 2015, 4:31.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Remco Dijkstra

Maandag 16 maart heeft VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra samen met Bert van Bijsteren, kandidaat voor de Provinciale Staten en fractievoorzitter van de VVD Harderwijk Hierden, een werkbezoek aan F&F Verpakkingen in Harderwijk gebracht.

Centrale thema van het werkbezoek was het bespreken van het aangekondigde verbod op het gratis weggeven van plastic draagtassen in de detailhandel vanaf 1 januari 2016. Zowel Remco Dijkstra als directeur van F&F Verpakkingen Aart Foppen zijn niet fundamenteel tegen het terugdringen van het gebruik van plastic draagtassen . De manier waarop dit nu gebeurt gaat volgens hen echter te snel en te ver.

Remco Dijkstra: "Een wettelijk verbod op plastic draagtassen is overbodig, betuttelend en onuitvoerbaar. Winkeliers en consumenten gebruiken al steeds minder plastic tassen en ik zie niet in wat een verbod toevoegt. Behalve dan een plastic politie op elke hoek van de markt."

F&F Verpakkingen is een prominente speler in de Nederlandse draagtassenmarkt. Met klanten variërend van grootwinkelbedrijf tot lokale winkels heeft men een goed beeld wat de consequenties voor de detailhandel zullen zijn als de aangekondigde plannen op deze manier worden doorgevoerd.

Aart Foppen: "Dat er maatregelen zouden worden ingevoerd was ons bekend, maar de omvang en snelheid van de aangekondigde maatregelen heeft ons verrast. Wij kunnen onze klanten diverse alternatieven bieden op het gebied van papieren, katoenen en jute draagtassen."